Гърция на икономическата криза вече я няма, заяви гръцкият премиер

...
Гърция на икономическата криза вече я няма, заяви гръцкият премиер
Коментари Харесай

Мицотакис в Мумбай: Καλή μέρα, инвестирайте в Гърция

Гърция на икономическата рецесия към този момент я няма, съобщи гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис на гръцко-индийски бизнесфорум през днешния ден в Мумбай, заяви АНА-МПА. „ Икономистите ни избраха за страна на 2023 година “, добави той.

Гръцкият министър председател насочи покана към индийските предприемачи да посетят Гърция. Той означи, че всички стопански индикатори демонстрират, че страната се развива в вярна посока и с по-високи темпове от междинните за Европа, а спредът по държавните скъпи бумаги е по-нисък от този на Испания. 

Мицотакис съобщи, че Гърция е привлекателна за индийските вложители. През 2023 година страната е привлякла рекордни непознати вложения, което би могло да се случи и през 2024 година, сподели той.

„ Ако погледнете Гърция от ваша страна и обърнете внимание на мястото ѝ на географската карта, (ще видите, че тя) е естественото ходило,

входната врата, с цел да влезете на европейския пазар, изключително след Брекзит “,

сподели гръцкият министър председател пред индийските предприемачи.

Той уточни опциите за съдействие в превоза, отбранителната промишленост, енергетиката, финансовите услуги и селското стопанство.

Καλή μέρα - добър ден (гр.)
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР