Гърция и Кипър подкрепят позицията на Германия, като се противопоставят

...
Гърция и Кипър подкрепят позицията на Германия, като се противопоставят
Коментари Харесай

Кипър и Гърция са против забраната на туристическите визи за руснаците

Гърция и Кипър поддържат позицията на Германия, като се опълчват на блокирането на визите за съветски туристи, които желаят да посетят Европейски Съюз, отхвърляйки апела за такава възбрана от страна на Украйна, оповестява „ Политико “.

Това би било погрешно решение, съобщи пред „ Политико “ непрекъснатият секретар на кипърското външно министерство Корнелиус Корнелиу. Ние имаме вяра в контактите сред хората и даже на жители на Турция кипърските управляващи издават визи, по тази причина ние не считаме, че тази мярка би трябвало да се отнася за руснаците, добави той.

Както оповестява „ Политико “, базирайки се на представители на гръцкото държавно управление, тяхната страна също не преглежда опцията за смяна на статута на съветските визи.

През последните седмици публични лица от Естония, Финландия, Латвия и Литва предложиха възбрана на туристическите визи за руснаците в целия Европейски Съюз, само че немският канцлер Олаф Шолц изрази опълчването си, заявявайки, че съветският президент би трябвало да се вини за войната в Украйна, а не съветският народ.

Външните министри на Европейски Съюз се чака да обсъдят апелите за туристическа възбрана на среща в Прага в края на август, отбелязва „ Политико “.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР