Гърция и Египет в четвъртък постигнаха споразумение, което поставя началото

...
Гърция и Египет в четвъртък постигнаха споразумение, което поставя началото
Коментари Харесай

Гърция и Египет подписаха договор за изграждане на подводен електрически кабел между двете страни

Гърция и Египет в четвъртък реализираха съглашение, което слага началото на построяването на подводен кабел, който ще предава сила, създадена от възобновими източници от Северна Африка в Европа, първата сходна инфраструктура в Средиземноморието, заяви Reuters, представен от " Фокус ".

Гръцкият енергиен министър Костас Скрекас и неговият египетски сътрудник Мохамед Шакер подписаха меморандум за съгласие по плана на гала в Атина.

" Подобна взаимовръзка е печеливша както за Гърция, по този начин и за Египет и Европейския съюз ", сподели Скрекас.

Той сподели, че планът ще помогне за построяването на източен средиземноморски енергиен кулоар и ще усъвършенства сигурността на енергийните доставки в района.
свързани новини5389на 28.08.2020
Сделката идва, когато Гърция, Кипър и Израел възнамеряват да построят Евро-Азиатския интерконектор, най-дългият и най-дълбок подводен захранващ кабел, пресичащ Средиземно море, на цена от към 900 милиона $.

Гръцко-египетският меморандум основава работна група на високо ниво от висши чиновници, представители на операторите на електропреносни мрежи и енергийните регулатори.

Групата ще изследва средствата и финансирането за осъществяването на плана и ще улесни навременното издаване на разрешителни и утвърждения, нужни за съответните изследвания за изпълнимост, сподели Скрекас.

" Ние сме при започване на значим план и съм сигурен, че всички ще създадем всичко допустимо да го забележим сполучливо осъществен допустимо най -скоро. "

Като част от плана Кипър би трябвало да подпише сходно съглашение с Египет в събота.

" Електрическата взаимовръзка сред Египет и Гърция ще реализира... добре обвързвана мрежа в Източното Средиземноморие ", сподели Шакер, добавяйки, че това ще ускори навлизането на зелена сила в производството на електрическа енергия на Европейския съюз.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР