Гърция е най-стабилният и голям поддръжник на Сърбия по европейския

...
Гърция е най-стабилният и голям поддръжник на Сърбия по европейския
Коментари Харесай

Мицотакис: Гърция е най-големият поддръжник на Сърбия по европейския път


" Гърция е най-стабилният и огромен покровител на Сърбия по европейския път. Ще ви оказваме помощ по всевъзможен метод. "

Това съобщи гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис на взаимна конференция със сръбския президент Александър Вучич в Белград.

Двамата разискаха развиването на двустранното съдействие в енергийния и транспортния браншове.

„ Сърбия е най-развитата в района, а стопанската система ви демонстрира изключителни резултати. Аз съм обсъждал разширението доста пъти в Европа. Белград би трябвало да се възползва от удобните условия. С икономическите промени бързо ще се доближите до Европейски Съюз ", акцентира министър-председателят.

Мицотакис сподели, че е извънредно значима свързаността сред Белград и Солун, както и завършването на транспортния кулоар Пирея-Будапеща.

" Трябва да използваме европейските фондове, предопределени за Западните Балкани. Регионалната съгласуваност, която свързва на първо място жителите, е един от най-важните пътища към Европейски Съюз. Разширяваме съдействието и в енергийния бранш и диверсификацията на доставки “, сподели още Мицотакис.

Гръцкият министър председател означи, че енергийната непоклатимост е значима както за двете страни, по този начин и за целия район и Европа.

„ Ние поддържаме отвесния превоз на газ от юг на север и назад. С нас тук е изпълнителният шеф на компания за природен газ, който има интерес да си сътрудничи с вашите компании. Ако вие от можете да се прехвърлите към нас огромните складови центрове, които притежавате, това е единствено един от методите за партньорство, които можем да реализираме “, добави гръцкият министър председател.

Кириакос Мицотакис съобщи, че всякога, когато е в Белград, се усеща " като вкъщи си ".

След срещата беше очебийно, че позицията на Гърция по въпроса за Косово остава непроменена. /БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР