Гърция е конфискувала руски петролен танкер край остров Евия, ,

...
Гърция е конфискувала руски петролен танкер край остров Евия, ,
Коментари Харесай

Задържаният руски кораб в Гърция май е превозвал ирански петрол

Гърция е конфискувала съветски петролен танкер край остров Евия,, като част от глобите на Европейския съюз, наложени на Москва поради съветската инвазия в Украйна, предава Ройтерс.

Американската защитническа група United Against Nuclear Iran (UANI), която следи трафика на танкери, свързани с Иран, посредством следене на кораби и спътници, съобщи, че корабът " Пегас " (ново име: " Лана " ) е натоварил към 700 000 барела недопечен нефт от иранския остров Сири на 19 август 2021 година Впоследствие той се е опитал да разтовари товара в турско пристанище, преди да се насочи към Гърция, демонстрира анализът на UANI.

По-рано този месец, с някои изключения, в границите на нови необятни наказания против Русия.

Корабът в товароносимост от 115 500 тона, плаващ под съветски байрак, с 19 съветски моряци на борда, беше арестуван покрай Каристос на южния бряг на остров Евбея, който се намира директно до Атина.

Руското посолство в Атина заяви в " Туитър ", че изследва случая и е в контакт с гръцките управляващи.

" Той е конфискуван като част от глобите на Европейски Съюз ", сподели чиновник на гръцкото Министерство на корабоплаването.

Говорител на Държавния департамент на Съединени американски щати съобщи, че Съединените щати приветстват напъните на Гърция да приложи глобите , " инициирани в отговор на бруталната, непредизвикана инвазия на Русия в Украйна ".

" Наясно сме със известията, че танкерът е претрупан с ирански недопечен нефт ", добави представителят, без да заема позиция по отношение на достоверността на тези отчети.

Служител на гръцката брегова защита сподели, че петролният товар на кораба не е бил иззет . Не излиза наяве кой е наемателят на товара, само че корабът се ръководи от основаната в Русия компания " Трансморфлот ", откъдето не разясняват случая.

" Пегас ", който беше преименуван на " Лана " през март, по-рано заяви за проблем с мотора. Той плаваше към южния гръцки полуостров Пелопонес, с цел да претрупа товара си на различен танкер, само че бурното море го принуди да дебаркира тъкмо до Каристос, където беше арестуван, заяви Атинската осведомителна организация.
 Забраниха достъпа на съветски кораби до българските пристанища
Забраниха достъпа на съветски кораби до българските пристанища

Това става факт от днес
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР