Гърция бронира граничните си сухопътни зони с България и Турция,

...
Гърция бронира граничните си сухопътни зони с България и Турция,
Коментари Харесай

Гърция бронира граничните си сухопътни зони с България и Турция

Гърция " бронира " граничните си сухопътни зони с България и Турция, оповестява електронното издание на гръцкия в. " Елефтерос типос ". След сцените, разиграли са на границата сред Полша и Беларус, и заканите на турските управляващи за нова бежанска вълна към Европа гръцкото държавно управление подхваща усилване на защитата в област Еврос, предава Българска телеграфна агенция.

Гръцките въоръжени сили усилват контрола по сухопътната граница сред Гърция и Турция - граничните пунктове на Кастания и Кипос.

Подготвени са метално-бетонни блокове, които при потребност от блокиране на мигранти ще бъдат преместени със профилиран кран.

Действия са подхванати и в региона на гръцко-българската граница за да се предотврати навлизането на мигранти и бежанци. Добре подготвени патрули обикалят непрекъснато региона.

От известно време контролът по границата е засилен, само че гръцките управляващи са в подготвеност, в случай че трафикантите се засилват и пробват да трансферират мигранти на гръцка територия. През пролетта трафиканти прехвърляха мигранти от Турция през България и оттова към Гърция, напомня " Елефтерос типос ".

Тъй като България и Гърция са страни-членки на Европейски Съюз, по сухопътната граница сред двете страни не може да бъде построена ограда. Заради това гръцкото държавно управление реши да затегне колкото е допустимо контрола по границата с България благодарение на въоръжените сили, добавя изданието.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР