Гърците ще могат да теглят до 100% вместо до 50

...
Гърците ще могат да теглят до 100% вместо до 50
Коментари Харесай

Гърците ще могат да теглят до 100% от парите, постъпили от чужбина

Гърците ще могат да теглят до 100% вместо до 50 на 100 от паричните суми, постъпили от чужбина.

Атина пристъпи за следващ път към по-нататъшно разхлабване на финансовите ограничавания, които ще са в действие отсега нататък според обнародвано в държавен вестник решение на финансовото министерство на сраната.

Целта на новите облекчения е по-бързо обслужване на физическите и юридическите лица и компании, оповестяват гръцките издания през днешния ден, представени от Българска телеграфна агенция.

С тях се позволява гърците да могат да теглят до 100 вместо до 50 на 100, както бе до момента, от паричните суми, постъпили от чужбина.

Промени се плануват и във връзка с фирмените покупко-продажби, като сумите по тях са повишени двойно.

Също по този начин отсега нататък физически лица, които до момента са нямали банкови сметки, към този момент имат право да откриват такива.

Капиталовите ограничавания в Гърция бяха наложени в края на юни 2015 година с вярата, че вложителите ще върнат част от парите, които са изтеглили. За да предотвратят банкова рецесия, гръцките управляващи постановиха строги ограничавания върху сумите, които вложителите с депозити могат да теглят всяка седмица.

Сегашното решение за в допълнение разхлабване на контрола идва, откакто Атина е на път да се контракти с кредиторите по отпущането на идващ транш от финансовата помощ и откакто Гърция направи пробно излизане на финансовите пазари.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР