Гърците са разтревожени от риска от продоволствена криза, сочат проучвания

...
Гърците са разтревожени от риска от продоволствена криза, сочат проучвания
Коментари Харесай

В Гърция се опасяват от продоволствена криза

Гърците са разтревожени от риска от продоволствена рецесия, сочат изследвания на публичното мнение. Премиерът Кириакос Мицотакис привиква изключително съвещание на Министерския съвет за обезпечаване на задоволително хранителни артикули на пазара.

Гърците започнаха да се презапасяват, което принуди питателните вериги да вкарат ограничавания за продажбата на олио, брашно и захар. Фермерите упорстват за приемане на незабавна тактика за цените на фуражите и торовете. От аграрното министерство в Атина оповестяват за опция за импорт на царевица от България. Обмисля се също импорт на пшеница от страни отвън Европейския съюз, само че цената е прекомерно висока и стандартите са разнообразни, показват експерти.

Аржентина ще изнася слънчогледово олио и за Гърция.

Скъпите фуражи ще повишат двойно цената на месото, оповестяват животновъдите. Дори не може да се предвижда какъв брой ще е повишаването за Великден.

Правителството задължи всички производители на хранителни артикули да заявяват наличните количества.

Премиерът Мицотакис съобщи, че „ Гърция няма да пострада от продоволствена рецесия “, само че доста артикули от първа нужда към този момент са прекомерно скъпи за част от гърците.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР