Гърците са оптимисти с високо доверие по отношение на ваксините.

...
Гърците са оптимисти с високо доверие по отношение на ваксините.
Коментари Харесай

Високо доверие в Гърция към Covid ваксините

Гърците са оптимисти с високо доверие във връзка с имунизациите.

Социологическо изследване демонстрира, че над 80% от тях виждат спасението от пандемията в  ваксиниране против Covid -19 на всички.

В последните месеци внезапно се усилва броят на  гърците, които имат вяра, че имунизацията е единственото избавление от пандемията. Проучване, оповестено през днешния ден, показва, че имунизирането е приоритет на 83% от гърците и единствено 4% са изрично срещу това. Ваксинирането върви по-бавно от поставените цели, считат 37% от интервюираните, като укоряват за това държавното управление.

Ваксините сложиха на тестване и доверието на гърците към представителите на църквата, които застават против политиката по имунизация. Вече 76% от интервюираните регистрират като огромна неточност и риск изявление на духовници против имунизирането.

Пада доверието и към опозиционната партия СИРИЗА.

Вече 68% от гърците смятат, че опозицията употребява пандемията за свои политически цели.

По информация от министерството на опазването на здравето към този момент един милион и половина гърци са си сложили най-малко една доза от имунизацията и още два милиона са в очакване на реда си.

Гърция сътвори няколко мегацентъра за имунизиране, а по островите изпрати екипи от военни лекари,за да ваксинират жителите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР