Гъркинята Ева Каили, вицепрезидент на Европарламента и евродепутатка, е била

...
Гъркинята Ева Каили, вицепрезидент на Европарламента и евродепутатка, е била
Коментари Харесай

Вицепрезидентка на Европарламента е арестувана заради корупция

Гъркинята Ева Каили, вицепрезидент на Европарламента и евродепутатка, е била задържана довечера по съмнение за корупция, заяви Франспрес. Агенцията се базира на осведомени източници. Каили е била разпитана. Арестът на Каили е обвързван с арестите по-рано през днешния ден на четирима души - чиновници в Екологичен потенциал и някогашен евродепутат. Каили е от групата на Социалистите и демократите. 

Четирима души от италиански генезис, измежду които някогашен евродепутат от групата на Социалистите и демократите, и помощник в Европейския парламент, са били задържани през днешния ден следобяд в Брюксел по съмнение за присъединяване в незаконна група, оказвала въздействие при приемането на политически и стопански решения, оповестява Българска телеграфна агенция.

Според локални медии задържаните са били финансирани от Катар и ще бъдат упрекнати в корупция и пране на пари. В резиденцията на някогашния евродепутат полицията е разкрила 500 хиляди евро в брой.

Сред задържаните е и  ръководител на Международна конфедерация на профсъюзите.

Според вестник " Соар ", служителите на реда са направили обиски на 14 адреса в Брюксел, а следствието започва от юли 2022 година. Заподозрените са упрекнати във взимане на подкупи от Катар и опит да повлияят на политиката на Европейския съюз, по-специално на позицията на други депутати от Европейския парламент в навечерието на подготовката за Световното състезание. Според вестника, задържаните са предали огромни суми пари и скъпи дарове на други евродепутати.

Белгийската прокуратура излезе с изказване, потвърждаващо, че в петък се организира " антикорупционна интервенция, обвързвана с една от страните от Близкия изток ", само че остави без коментар цялата друга информация на " Соар ", в това число връзката на следствието със Световно състезание по футбол. Прокурорите също потвърдиха ареста на четирима души от италиански генезис, само че без да разкриват имената им.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР