Гардиън нарече Гунди "артист" в публикация от 6 септември -

...
Гардиън нарече Гунди "артист" в публикация от 6 септември -
Коментари Харесай

Гардиън нарече Гунди артист

Гардиън назова Гунди "артист " в обява от 6 септември - ден преди мача България - Англия.

Когато Англия и България бяха привлечени в една и съща квалификационна група за Евро 2020 предишния декември, имаше един състезател, който беше изключително разчувствуван от това да се изправи против Англия, написа медията.

България може да няма доста вяра да се класира за шампионата през идната година след провали от Чехия и Косово през юни, само че капитанът Ивелин Попов се надява да черпи ентусиазъм от един от най-известните играчи в историята на страната преди мача им на Уембли. Неотдавна Попов имаше шанс да купи скъпата фланелка, с която легендата Георги Аспарухов - Гунди преди тъкмо 50 години вкарва популярния си гол на Уембли в контролата с Англия (1:1).

Историята на Аспарухов е един огромен триумф и още по-голяма тъга, защото индивидът, който един път получи оферта от Милан, до момента в който играеше в комунистическа България, умира трагично на 28 години в автомобилна злополука през юни 1971 година Няколко дни по-късно стотици хиляди хората участват на погребението му в София и макар че сполучливият нападател напуща този свят при започване на 70-те години, през 1999 година той бе определен за най-хубавият футболист на България в историята преди Христо Стоичков.

След като означи 150 гола в 247 мача в българската лига, Аспарухов освен освети националната сцена, само че стана име в Европа, разписвайки се против тимове като Бенфика на Еузебио и Милан на Нерео Роко, написа Гардиън.

България загуби през вчерашния ден от Англия в европейските квалификации от група А. Четвъртите в света от последния шампионат на планетата разрушиха противника с 4:0.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР