Гардът на Оклахома Трей Йънг изравни върховото постижение за най-много

...
Гардът на Оклахома Трей Йънг изравни върховото постижение за най-много
Коментари Харесай

Колежанин изкачи върха с 22 асистенции в един мач

Гардът на Оклахома Трей Йънг изравни върховото достижение за най-вече асистенции в един мач от колежанското състезание. Младокът сложи името си до тези на Шърман Дъглас (Сиракуза), Ейвъри Джонсън (Саутърн) и Тони Феърли (Чарлстън Саутърн), откакто направи 22 завършващи подавания при успеха със 105:68 над Нортуестърн Стейт.

19-годишният гений е водач по точки и асистенции приблизително на мач, като в първа дивизия при колежаните има приблизително по 28.5 точки и 10.2 асистенции на дуел.

В рекордния мач той вкара 26 точки (3/6 от тройката) и напряко единствено 4 неточности в добавка към фантастичните 22 асистенции. 188-сантиметровият Йънг е прекосявал границата от 10 асистенции в 50% от мачовете на своя отбор през сезона - 5 от 10, а в четири от тези случая е вкарвал и най-малко 20 точки.

“Просто желаех да отворя очите на хората. Не върша нищо по-различно от това, което правех в гимназията. Просто сцената е по-голяма. Щастлив съм, когато побеждаваме”, сподели Йънг, чийто отбор има 9 победи и единствено 1 загуба на този стадий от сезона.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР