Гаранции за сигурност и организиране на прекратяване на огъня за

...
Гаранции за сигурност и организиране на прекратяване на огъня за
Коментари Харесай

Украйна съобщи, че на преговорите с Русия са обсъдени гаранции за сигурност и спиране на огъня

Гаранции за сигурност и образуване на преустановяване на огъня за решение на филантропични проблеми са били разисквани през днешния ден по време на договарянията в Турция сред Украйна и Русия, заяви консултант на украинския президент Володимир Зеленски, представен от Ройтерс.

„ В момента се организират интензивни съвещания за някои значими въпроси, най-важният от които е съглашение за интернационалните гаранции за сигурността на Украйна, тъй като с това съглашение ще можем да прекратим войната - нещо, което е належащо на Украйна ", сподели по националната телевизия Михайло Подоляк, политически консултант на Зеленски.

„ Вторият въпрос е прекратяването на огъня, с цел да се решат всички филантропични проблеми, които са се натрупали”, съобщи още той.

Според Подоляк различен проблем е ескалацията на бойните дейности. Той упрекна Русия в нарушение на разпоредбите за водене на война, само че не даде детайлности.

Unconditional security guarantees for Ukraine, ceasefire, effective decisions on humanitarian corridors and humanitarian convoys, observance by the parties of the rules and customs of war. Difficult negotiations for peace in our country. Istanbul round right now…
— Михайло Подоляк (@Podolyak_M)
Преди старта на договарянията в Истанбул украинският външен министър Дмитро Кулеба прикани всеки, който отива на диалозите с Руската федерация, да не яде и пие нищо и за предпочитане да заобикаля докосването на каквато и да е повърхнина.

Изказването му идва след появилата се информация, че съветският олигарх Роман Абрамович и украински договарящи са имали признаци на отравяне по време на среща в Киев през нощта на 3 против 4 март.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР