Гарантирана сладост във всяка греховно вкусна хапкаНеобходими Продукти● яйца -

...
Гарантирана сладост във всяка греховно вкусна хапкаНеобходими Продукти● яйца -
Коментари Харесай

Торта от кекс с пудинг и шоколад

Гарантирана наслада във всяка греховно вкусна хапка

Необходими Продукти

● яйца - 2 бр. огромни
● прясно мляко - 1 ч.ч.
● захар - 1 и 1/4 ч.ч.
● олио - 6 с.л.
● бакпулвер - 1 бр.
● есенция - 1 ампула ванилия
● брашно - 2 1/3 ч.ч.
● прясно мляко - 400 мл
● вода - 100 мл
● пудинг - 1 пакетче шоколад
● шоколад - 1 бр. и още 3 квадратчета
● маргарин - за намазване на формата

Начин на подготвяне

Вадим на стайна температура прясното мляко и яйцата. В купа слагаме яйцата и ги разрушаваме с миксер. Вътре слагаме захарта и продължаваме да разрушаваме. После слагаме прясното мляко, олиото, ванилията и разрушаваме.

Пресяваме брашното с бакпулвера и го прибавяме последователно към сместа и бъркаме с миксера. Мажем форма за кекс с маргарин с масло и набрашняваме. Изсипваме кашата и заглаждаме. Печем на 180 градуса в загрята фурна до подготвеност на кекса. След като се изпече го вадим да поизстине. Режем го на филии.

Взимаме си една тава с диаметър 26 см. На дъното редим компактно една до друга нарязаните филии кекс. В празните ъгълчета също слагаме, тъй че да се запълни дъното. Не е нужно да е равно. В суха купа слагаме 400 мл прясно мляко. Във водата слагаме наличието от пакетчето пудинг и разбъркваме.

Добавяме го към прясното мляко и разрушаваме с миксер първо на ниска степен, след това на висока до втвърдяване на кремчето пудинг. Режем 1 шоколад дребни кубченца. Върху реда от частите кекс разпределяме ½ част от пудинга. Разпределяме парченцата шоколад отмерено. Редим другата част от кекса отново нарязан.

Следва другата ½ от пудинга, разпределен доста добре от горната страна. За свършек настъргваме с ренде 3-4 квадратчета шокалад. Като си поеме крема и леко стегне режем на тортени части. Да ви е сладко!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР