Гарабед Веринян и Михаил Михов са направили самопризнанияДвамата обвиняеми за

...
Гарабед Веринян и Михаил Михов са направили самопризнанияДвамата обвиняеми за
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста и втория обвиняем за убийството на Ери Пехливанян

Гарабед Веринян и Михаил Михов са създали признания

Двамата обвинени за тежкото престъпно закононарушение, при което Еранухи Пехливанян - брачна половинка на русенския предприемач и ръководител на групата от общински съветници от ГЕРБ в Русе Бедрос Пехливанян, бе отвлечена, ограбена и убита, остават за непрекъснато в ареста.

Това реши през днешния ден Русенският областен съд. предава Българска телеграфна агенция.

Еранухи Пехливанян бе похитена на 11 януари т.г. Три дни по-късно - на 14 януари, в полицията постъпва сигнал за изгубването ѝ от околните й. По време на следствието полицията арестува на 17 януари т.г. 49-годишния Гарабед Веринян и 55-годишния Михаил Михов.

Те са безработни, имат и други прегрешения. Преди години Гарабед Веринян е регистриран в полицията за бракониерски лов и иманярство, само че не е осъждан. Михаил Михов има присъда от 1993 година за документна машинация, когато като чиновник на митницата подкрепил различен човек да се снабди с парична сума в огромни размери посредством преместване на артикули.

Двамата мъже са създали признания.

Окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев изясни, че са им повдигнати обвинявания - за похищение, за обир на сумата от 65 000 в левове и в евро, както и за съзнателно ликвидиране за прикриване на другите две закононарушения.

Ако бъдат приети за отговорни, те могат да получат от 15 до 20 години затвор, пожизнен затвор и пожизнен затвор без право на подмяна.

Прокурор Георгиев дефинира закононарушението като извънредно тежко. По думите му става въпрос за висока степен на организираност на двамата причинители - дамата е следена близо месец. Действали са невъзмутимо.

Мерките за отклоняване на двамата обвинени се гледаха в две обособени съвещания.

Пред съда окръжният прокурор Георги Георгиев и прокурор Пламен Петков обявиха, че от събраните досега доказателства може да се направи обосновано съмнение, че двамата мъже са причинители на закононарушенията. Ако не бъдат задържани за непрекъснато, съществува действителна заплаха да се укрият или да извършат друго закононарушение.

По време на съвещанието Михаил Михов резервира безмълвие. Адвокатът му Емил Тодоров сподели пред публицисти, че Михов е изразил пред него страдание за стореното. Защитникът и обвиненият обявиха, че настояването на прокуратурата за непрекъснат арест е основателно и няма да апелират определението на съда.

49-годишният Гарабед Веринян съобщи пред съда, че доста съжалява, само че е нямал физическа опция да спре това злочинство, защото бил застрашен от Михов с револвер. Последният го предизвестил, че ще убие и околните му.

Пред публицисти Веринян сподели, че не е убивал дамата.

"Не съм убивал никого. Исках да ѝ запазя живота, само че не съумях. Още като я видях на паркинга и му споделих: - "недей, аз я познавам и мъжа ѝ познавам. Арменците са ми сънародници. Недей да правиш нищо ". Извади револвера и сподели, че ще ме простреля. Имаше револвер "Макаров ". Не съм следил никого. Многократно ме е карал да го вземам, защото неговата кола е развалена и да го карам ", сподели още Веринян.

Въпреки че юристът му Миглена Ангелова изиска от съда по-лека мярка, след определението Веринян съобщи, че няма да апелира.

"Исканията на прокуратурата бяха почетени. Двамата обвинени ще останат в ареста в Русе, до момента в който завърши досъдебното произвеждане. Разследването продължава и сега, като следва да правим още няколко претърсвания и да назначим всички нужни експертизи. Предстои ни още доста работа ", сподели след съвещанията прокурор Георги Георгиев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР