Галерия УниАрт“ и Център Българо-европейски културни диалози“ в НБУ поставят

...
Галерия УниАрт“ и Център Българо-европейски културни диалози“ в НБУ поставят
Коментари Харесай

„Срещи с изкуството“ - програма на УниАрт и център „Българо-европейски културни диалози“ в НБУ

Галерия „ УниАрт “ и Център „ Българо-европейски културни разговори “ в Нов български университет слагат началото на нова просветителна стратегия - „ Срещи с изкуството “. Форматът показва една световна годишна тематика, в която лектори ще преглеждат в дълбочина проблеми във образните изкуства.

Началото на самодейността е в 18 часа, сряда, с изложбата „ Изкуството на Ниските земи 16-18 век “ и ще показа сбирката на галерията - подаяние „ Божидар Данев “ от творби на Ниските земи.

Росена Иванова, куратор на изложбата, показа пред БНР програмата на събитието:

" Гост-лектор на галерията по тематиката ще бъде господин Фризо Ламертсе. Той е експерт по творби от фламандската и нидерландската школа, основен куратор на сбирка „ Фламандско изкуство “ в Rijksmuseum, един от десетте най-известни музеи в света.

Темата ще бъде прегледана в границите на три събития, първото е лекцията на Ламертсе с фокус: Въведение в изкуството на Ниските земи, 16-19 век.

Втората тематика ще се организира на 23 април от 18:00 часа. Лекцията на господин Фризо Ламертсе ще е с фокус: Изкуството на Ниските земи, 16-19 век. Портрети и Копия. Примери от сбирка „ Божидар Данев “ на изложба „ УниАрт “.

Третата среща е полемика с Фризо Ламертсе, проф. Стоян Сгурев и доктор Тодор Петев.

Събитията ще се проведат онлайн през платформата Зуум и ще бъдат излъчени онлайн от Facebook. Лекциите са отворени за необятната аудитория, като всеки присъединил се ще може да насочи въпрос към Фризо Ламертсе ".

Интервюто на Лъчезар Цветков с Росена Иванова в предаването " Нещо повече " можете да чуете от звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР