Галерия Оборище 5“ представя една мащабна, изключително богата на произведения

...
Галерия Оборище 5“ представя една мащабна, изключително богата на произведения
Коментари Харесай

„Рембранд със зелен фасул“ – игрите на Андрей Лекарски

Галерия „ Оборище 5 “ показва една огромна, извънредно богата на творби от разнообразни жанрове на фамозния наш съотечественик художника Андрей Лекарски. Изложбата има заглавие „ Коуъркинг с великите майстори “.

Това са към 40 огромно форматни живописни платна, като взаимна, свързваща го работа с произведения на огромни международни художници в една комбинация – Холбайн, Рембранд, Ботичели, Рубенс, Джорджоне и други Препратки на Андрей Лекарски към обичаните международни художници.


Показват се и няколко статуи от метал, една от които се назовава „ Рембранд със зелен боб “, фамозните му хлябове от бронз, както и картината с дата Лъва, която е благосъстоятелност на Музея на модерното изкуство в Париж, дружно с произведения на Жорж Папазов и Христо Явашев.

Андрей Лекарски от 1962 година живее и работи в Париж, критиците го назовават „ Рицарят на въображението “, и има за какво за великолепие и респектът, с който подхожда към шедьоврите на изобразителното изкуство, са го въодушевили за един артистичен разговор, който разкрива неговата мощ и безгранична независимост да застава на раменете на колосите.

Разговорът с Андрей Лекарски в неговия артистичен дом в София – чуйте в звуковия файл.

Изложбата може да бъде забелязана до 30 юни
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР