Галерия ЛИК в София представя до 18 май самостоятелна изложба

...
Галерия ЛИК в София представя до 18 май самостоятелна изложба
Коментари Харесай

Пламен Бонев: Седя на прага и рискувам да се срещна със себе си

Галерия „ ЛИК ” в София показва до 18 май независима галерия живопис на Пламен Бонев.
„ Сядам на прага и се срещам със себе си, рисувам цветни сънища “, споделя за себе си художникът.



„ Ето тези заминавания, връщанията, носталгията, илюзията. Странни напуснати пейзажи, крепости, домове, в които никой не живее. Общо взето, пребивавам в предишното си. Седя на прага, като дете, което се връща някъде от дълго време . И пожертвам от време на време да се размина или да се срещна със себе си. “

Бонев има дълготраен опит като сценограф, работил е в куклен спектакъл. Носител е на повече от 10 награди за живопис и три за сценография.

Кукленият спектакъл ми оказа помощ за живописта и назад. Нещата ми бяха цветни – куклите, декорите . Това е интервал, в който се учиш, тъй като е групово изкуство – не си самичък в ателието. “

Всички деца обичат да рисуват. После в учебното заведение ги проваляме “, отбелязва художникът.



Картините на Пламен Бонев са пътували към разнообразни хоризонти на света – Уругвай, Полша, Русия, Германия, Франция. Участвал е в над 150 изложения. Водил е курсове в Люксембург.

Когато човек прави нереално или полуабстрактно изкуство, 99% от хората отминават “, споделя майсторът на четката, който се учи „ от огромните художници, още от Ренесанса “ и признава, че „ няма идеално време за правене на изкуство, няма идеално време за изобразяване “.



Избрали сме тази заблуда, наречена изкуство . Има си и хора сантиментални. Да не забравяме, че и дъската за гладене е била сърф, който си е намерил сигурна работа. Ние не сме от тези “, намигва Пламен Бонев и припомня, че актьорът е постоянно в положение сред две изложения.

Още за неговото изкуство чуйте в звуковия файл. 
Снимки: Славена Илиева
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР