Гълъбите в град Лимбург в западната част на Германия гукат

...
Гълъбите в град Лимбург в западната част на Германия гукат
Коментари Харесай

Германия пощади гълъби от избиване след спорен референдум

Гълъбите в град Лимбург в западната част на Германия гукат групово с облекчение - най-малко към този момент, откакто локалният съвет разгласи, че няма да извърши решението от референдум за избиването им, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция. Дебатът за ориста на гълъбите се води от месеци, само че на фона на враждебната реакция градският съвет неотдавна реши, че 200 от тях могат да бъдат пощадени. Спасители от Gut Aiderbichl, основана в Австрия група за хуманно отношение към животните, споделиха, че ще им бъде разрешено да уловят птиците и да ги транспортират до леговище в Есларн в прилежащата провинция Райнланд-Пфалц. 

Групата показва, че убежището е най-голямото по рода си в Европа, като в две волиери към този момент са настанени към 3000 гълъба.

На референдум в града, извършен през юни, болшинството поддържа решението на съвета за избиването на гълъбите. 

Новината обаче не беше единствено добра за пернатите жители на Лимбург. Преброяване, осъществено преди време от локалните управляващи, откри, че в града живеят към 700 гълъба. Поставената цел е популацията да бъде от към 300 птици, което значи, че откакто 200 бъдат преместени, останалите 200 въпреки всичко ще се наложи да бъдат умъртвени.

Говорителка на града сподели, че през септември е осъществено ново броене. Въз основа на новите данни тематиката ще има продължение.

Дитер Еренгрубер, изпълнителен шеф на Gut Aiderbichl, уточни, че спасяването на гълъбите в Лимбург е еднократно и че казусът със свръхпопулацията им града няма да бъде трайно решен посредством пренасяне на част от птиците или изтребване на останалите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР