Гаел Монфис регистрира нов престижен успех на Мастърса в Синсинати

...
Гаел Монфис регистрира нов престижен успех на Мастърса в Синсинати
Коментари Харесай

И финалистът от Торонто е аут: Монфис стегна куфарите на световния №12 в Синсинати

Гаел Монфис записва нов влиятелен триумф на Мастърса в Синсинати и откакто на старта надви над Камерън Нори, през днешния ден французинът взе скалпа и на международния №12 Алекс де Минор, който през предходната седмица показва страхотна форма и доближи до финала в Торонто. Това предвещаваше мощни изяви за австралиеца и на шампионата в Синсинати, само че упованията надалеч не се оправдаха и той бе спрян още във втория кръг, бивайки надигран със 7:5 6:4 от Ла Монф, който в идната фаза следва да срещне един всред Новак Джокович и Алехандро Давидович Фокина. 

Още от първите минути на дуела си пролича забележителната разлика в метода на двамата играчи, защото французинът непрестанно търсеше агресивното продължение, до момента в който Де Минор се задоволяваше с това просто да държи топката в игра. Резултатът се развиваше изцяло равностойно до 5:5, само че в последна сметка офанзивната игра на някогашния №6 наклони везните в негова изгода в края на сета, когато той съумя да притисне оптимално съперника си и да реализира пробив, оказал се и съдбоносен за изхода на частта в негова изгода. 

В началото на втория сет физическите проблеми на Монфис от миналата среща още веднъж подсетиха за себе си и за прочут интервал от време той бе заставен да намали интензитета в ударите си и да извършва главно сечени бекхенди. Проблемите обаче бързо отшумяха и напълно скоро френският тенисист още веднъж постановяваше извънредно високо движение на игра, с което съумя още веднъж да реализира пробив и да поведе с 4:2. Оттам насетне участващият с " уайлд кард " играч загуби едвам една точка на лично подаване и по-късно над 2 часа игра си подпечата успеха.

No stopping him
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР