Габровският екип представи дейностите за развитие на квартал Шести участък“

...
Габровският екип представи дейностите за развитие на квартал Шести участък“
Коментари Харесай

Габрово и София обновяват градски райони чрез бизнес и култура

Габровският екип показа дейностите за развиване на квартал „ Шести сектор “ – пилотна локация в плана „ Синема “ (), който се извършва по същата европейска стратегия.

Приоритетна област в него е съдействието с бизнеса и с представители на изобретателните промишлености. За задачата Община Габрово е обявила  чрез публично-частно партньорство, в който може да се кандидатства до края на месец март. За започващите търговци са планувани безвъзмездни едногодишни тласъци и преференциални наемни условия.

По време на срещата бе обявена концепцията за културна стратегия в „ Шести сектор “, която е планувана от 17 до 26 юни 2022 година Обсъждат се разнообразни креативен начинания, измежду които образни намеси в градската среда, документален спектакъл с истории от квартала, литературни направления, изложения и други.

Участниците в семинара потърсиха пресечните точки във опциите за създаването на градски дневен ред за регенериране на пространства за просвета по тематики като равнопоставеност на кварталите, уравновесена поддръжка за частни и обществени оператори, достъп до събития, шерване на информация, създаване на партньорства и работа в мрежи, мониторинг.

Добър образец, който проучва планът „ Агора “, е самодейността на Столична община за реорганизация на постройката на някогашната топлоцентрала на Националния замък на културата и превръщането ѝ в център за изкуство и просвета. Целта на „ Топлоцентралата “ е да се сътвори място за изява на самостоятелните актьори в България и да се потвърди, че изоставените индустриални пространства в градската среда имат капацитет за нов живот.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР