Габровските фотографи Калин Митев и Ярослав Чепурной спечелиха второ място

...
Габровските фотографи Калин Митев и Ярослав Чепурной спечелиха второ място
Коментари Харесай

Двама фотографи от Габрово финалисти в конкурса на МРРБ!

Габровските фотографи Калин Митев и Ярослав Чепурной завоюваха второ място в акцията на Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) на тематика „ Оперативна програма “Регионално развитие” обновява и въодушевява – покажи ни най-хубавите обекти от твоя град “.

Пътно кръстовище и предгаров площад „ Марсел де Бископ “ – II място в състезанието © Калин Митев

Калин Митев е снимал с дрон кръстовището и предгаровото пространство на площад „ Марсел де Бископ “, които бяха реконструирани по проекта . Авторът стимулира кандидатурата си със значимостта на обекта, като акцентира, че реализацията му способства за развиването на транспортната инфраструктура, облекчаването на трафика и по-красивия образ на града.

Кръстовище с кръгово придвижване на Шиваров мост – II място в състезанието © Ярослав Чепурной

Фотосът на Ярослав Чепурной демонстрира впечатляваща панорама от птичи взор на кръговото кръстовище при Шиваров мост, изпълнено по проекта . Фотографът е озаглавил творбата си „ Градските жили “, препращайки към резултата, който основава новото улично осветяване. През 2019 година Ярослав беше огромният победител в първото издание на фотоконкурса на Министерство на регионалното развитие със .

От дясно наляво: Ярослав Чепурной и Калин Митев – момент от награждаването © Министерство на регионалното развитие

Фотографите получиха своите оценки от зам.-министър Десислава Георгиева и Ангелина Бонева – зам. основен шеф на Групово дело „ Стратегическо обмисляне и стратегии за районно развиване “. Награждаването се състоя на 22 декември в Националната художествена академия – София по време на годишното осведомително събитие на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година (ОПРР).

Първа премия завоюва Красимир Коев за показване на актуализирания по Оперативна програма “Регионално развитие” парк в Морската градина на Варна. Трето място зае Ивет Бабулкова от град Горна Оряховица, която в серия фотоси е посочила обновените паркове в града. В надпреварата се надпреварваха над 130 фотоси, изпратени от участници от София, Варна, Габрово, Горна Оряховица, Русе, Разград, Завет, Кубрат и други. Те показват планове с европейски вложения, посредством които се обновяват и модернизират българските градове.

Община Габрово честити премиите на Калин Митев и Ярослав Чепурной и им пожелава нови креативен достижения и фотографски находки през настъпващата 2023-та година!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР