Габрово официално е част от националната мрежа пресклубове на Българската

...
Габрово официално е част от националната мрежа пресклубове на Българската
Коментари Харесай

Габрово официално е част от националната мрежа пресклубове на БТА

Габрово публично е част от националната мрежа пресклубове на Българската телеграфна организация (БТА).

На гала през днешния ден лентата прерязаха генералният шеф на Българска телеграфна агенция Кирил Вълчев, дружно с кмета на Община Габрово Таня Христова и регионалния шеф Кристина Сидорова в наличието на представители на институции, публицисти и другари на Българска телеграфна агенция.

Изборът за мястото и деня на събитието напълно не са инцидентни, акцентира в първите си думи към гостите генералният шеф на Българска телеграфна агенция Кирил Вълчев. Вземайки образец от това, че новият пресклуб е в града на хумора и сатирата, а и се открива в Деня на спестовността, Вълчев с усмивка, само че изцяло съществено показа, че това пространство ще бъде употребявано за доста и разнообразни действия – както за конференции, по този начин и за събития, изложения, образования, и не на последно място ще бъде дом за всички публицисти в града. Още с откриването на клуба генералният шеф разгласи и първата добра вест, отправена към учениците на Национална Априловска гимназия, които учат „ Журналистика “. Те ще имат опция да изкарат стаж в пресклуба, а в края на образователната година Българска телеграфна агенция ще подкрепи най – изявеното дете, което има предпочитание да продължи своето обучение и да учи публицистика, само че с изискването да се върне в Габрово в помощ на кореспондентите.

Добро партньорство даде обещание от своя страна и кметът на Община Габрово Таня Христова, която акцентира, че Габрово от дълго време заслужава да има пресклуб на Българска телеграфна агенция и е привилегия и чест за всеки град, който е част от фамилията на телеграфната организация. „ Габрово постоянно е имал потребност от повече внимание, от повече видимост на това, което се случва. “ – безапелационна беше Таня Христова, която уточни още, че освен в предишното сме имали привилегията да бъдем на челни позиции в доста връзки, само че и през днешния ден постоянно общината дава образец и е мотив и център на внимание. Към своите доброжелание Таня Христова добави и един символен подарък – стъклена ябълка със свещ с посланието:„ да се изкушавате само от истината и да я показвате по метод, по който тя дава посока за развиване, да бъдете транспарантни до болежка, тъй като без това истината в никакъв случай нямаше да може да сътворява чудеса, да палите светлината на духа по този начин, както ние всички тези дни с мисълта и с делата си ни се желае да вървим напред “.

Откриването на пресклуб на Българска телеграфна агенция стана допустимо, откакто на 13 септември т.г. в Габрово беше подписан контракт сред генералния шеф на Българска телеграфна агенция и кмета на Габрово, съгласно който общината безплатно дава на националната организация за прилагане част от постройка, неотлъчно обвързвана с архитектурен отбор в остарелия град. Пресклубът на Българска телеграфна агенция се намира в центъра на града, в старинната му част, известна като Шести сектор. Сградата е монумент на културата с локално значение. Тя е благосъстоятелност на „ Реставрация “ ЕАД към Министерството на културата, като другата част от нея се употребява като туристически информативен център.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР