Жалбата на Крис Пинчър срещу спирането беше отхвърлена от надзорния орган на парламента

...
Г-н Пинчър - който подаде оставка от правителството на Борис
Коментари Харесай

Г-н Пинчър - който подаде оставка от правителството на Борис Джонсън заради обвиненията миналото лято - не обжалва нарушението, но се аргументира с независимия експерт Панел (IEP), че наказанието е непропорционално.

Но в днешния доклад IEP каза, че аргументите му са „погрешни или погрешни“, добавяйки: „Санкцията далеч не е произволна или непропорционална.“

Г-н Пинчър подаде оставка като заместник-главен камшик през юни 2022 г. след доклади, че е опипвал двама мъже, докато пиели в клуб „Карлтън“ в централен Лондон.

Разследване на Комитета по стандартите на Commons каза, че депутатът от Тамуърт поведението е било „напълно неподходящо, дълбоко вредно за засегнатите лица и представляващо злоупотреба с власт“ и че действията му биха „значително повлияли на общественото възприемане на Камарата и нейните членове“.

В резултат на това , той препоръча тежкото спиране, което е достатъчно, за да задейства петиция за отзоваване в неговия избирателен район - и може да доведе до частични избори.

Тази извънредна новина се актуализира и повече подробности ще бъдат публикувани скоро.

Моля, опреснете страницата за най-пълната версия.

Можете да получавате известия за извънредни новини на смартфон или таблет чрез . Можете също да следвате или да се абонирате за нашия, за да сте в крак с последните новини.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР