Г-н министър, в държавата, в която Вие сте министър на

...
Г-н министър, в държавата, в която Вие сте министър на
Коментари Харесай

Георги Свиленски: МВР осигури изборната победа на ГЕРБ

" Г-н министър, в страната, в която Вие сте министър на вътрешните работи, снощи беше запален парцел на български жител и общински консултант от Българска социалистическа партия, който в продължение на седмица е принуждаван да не участва на днешната сесия на общинския съвет или в случай че участва, да не гласоподава по предлагането на Българска социалистическа партия за ръководител на общинския съвет. И тъй като не се е съгласил, тази нощ му е опожарен парцелът ". С тези думи в Народното събрание заместник-председателят на ПГ " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски се обърна към министъра на вътрешните работи във връзка случая с парцел на общински консултант от Българска социалистическа партия в Борован.
Отправеният въпрос на Свиленски към министър Маринов е - какви ограничения ще предприеме от през днешния ден нататък за сигурността на този и на всеки един български общински консултант, който бъде принуждаван да гласоподава под давление за ГЕРБ или за която и да е друга политическа мощ. " През цялата акция Българска социалистическа партия предупреждаваше, че ГЕРБ употребяват цялата машина на страната, с цел да обезпечават успеха си и че министерството, което Вие ръководите, постави значително старания в тази тенденция. Примери доста - и в Горна Оряховица, и в други места, където Вие, с изключение на да осигурявате изборната победа на ГЕРБ, не положихте безусловно никакви старания да предотвратите 6 000 купени гласа в регион Слатина, в кв. " Христо Ботев " за госпожа Йорданка Фандъкова и за районния кмет на Слатина от ГЕРБ. И когато обяснявате, че с 6 000 гласа не се избира кмета на София, с 3 000 гласа се избира кмета на Слатина обаче ", сподели още националният представител.
Свиленски напомни, че следва освен в Борован, а и в цялата страна да се образуват общински препоръки. " По същия ли метод Политическа партия ГЕРБ ще упражнява гнет върху българските общински препоръки за избор на ръководител, който на тях им е комфортен. И Министерство на вътрешните работи ще продължи ли още веднъж безучастно да гледа, да толерира и да оказва поддръжка единствено когато е комфортно за ръководещите? ", попита още той.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР