- Г-н Ефтимов, защо Банка ДСК подкрепи екоинициативата? - Включихме се

...
- Г-н Ефтимов, защо Банка ДСК подкрепи екоинициативата?
- Включихме се
Коментари Харесай

Иво Ефтимов, регионален мениджър на Банка ДСК за Пловдив: 28...

- Г-н Ефтимов, за какво Банка ДСК поддържа екоинициативата?

- Включихме се в самодейността, защото Банка ДСК като виновна и ангажирана за бъдещето институция слага на водеща позиция качеството на живот и чистата градска среда. Подобни планове сплотяват хората, институциите и бизнеса, като показват положителните образци в интерес на цялото общество. В тази посока са нужни освен единични дейности, а систематични старания и смяна в мисленето ни.

- Какво прави Банка ДСК за запазване на околната среда?

Банка ДСК е социалноотговорна компания, с ангажимент към запазване на околната среда. През последната година да вземем за пример наш приоритет е създаването на ESG методология за редовно ръководство на рисковете за околната среда. Стратегията ни цели понижаване на въглеродния отпечатък освен на банката, а и на клиентите ни, защото си даваме сметка, че активността ни оказва въздействие върху обществото като цяло.

Тази година организирахме акция измежду екипа ни за понижаване на въглеродните излъчвания в пространствата на банката посредством отговорно ползване на електричество. Стартирахме със „ Зелена седмица “, като обменяхме хрумвания и положителни практики по тематиката, поставихме си обща цел и продължаваме с предизвикателство - съревнование сред обособените екипи, което ще продължи до края на годината.

Банка ДСК показва своята ангажираност за понижаване въздействието върху околната среда, като интензивно поддържа свои бизнес клиенти с финансиране на планове за възобновими енергийни източници за обезпечаване на равномерен преход към нисковъглеродна стопанска система. Приблизително 28% от общата конфигурирана мощ от вятърна сила и 14% от общата конфигурирана мощ от слънчева сила в страната ни са финансирани от Банка ДСК. Освен това, ние поддържаме и по-малки планове на компании, които целят енергийна самостоятелност и построяват електроцентрали, с цел да задоволяват личните си потребности от ползване на сила.

Отделно поддържаме значими зелени дела, като да вземем за пример неотдавна Банка ДСК се включи в световната стратегия Mastercard Wildlife Impact Card за запазване на биоразнообразието на планетата. Благодарение на напъните на Банка ДСК и Mastercard, България става първият европейски пазар, който се причислява към програмата. Тя дава опция на притежателите на дебитни карти да се включат в опазването на сериозно застрашени типове. Визията на картите притегля вниманието върху посланието: „ Докато тази карта изтече, доста застрашени типове могат да изчезнат “.

Кампанията " За по-чист град " на " Марица " и " Хермес медиа " е идея за по-добър живот. Такъв, какъвто заслужават децата ни и техните наследници. С фотоизложба на входа на Цар Симеоновата градина в любопитни пана демонстрираме, че идеята не е толкоз недостижима. Трябват положителни планове, мисъл за бъдещето и малко изпитание. Голяма част от бизнеса потвърди, че е обществено виновен и тематиката за екологията е заложена в корпоративната политика. В поредност от изявления мениджъри на изявени пловдивски компании ще опишат за стъпките, които подхващат в името на огромната цел  - по-чист град.  

 Фотоизложбата " Да живеем в по-чист град " може да бъде прегледана до 30 септември.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР