Г- н Ахмед Доган не е обикновен пенсионер, както се

...
Г- н Ахмед Доган не е обикновен пенсионер, както се
Коментари Харесай

Калоян Янков: Има съмнения, че имотите, които ползва Доган в "Росенец" са на фирми с фиктивен бизнес

„ Г- н Ахмед Доган не е елементарен пенсионер, както се пробва да ни го показа г- н Хамид.  Той е видна политическа персона, което е едно определение съгласно Закона за ограниченията против изпирането на пари, който употребява като свое имущество за десетки милиони левове, принадлежащо на компании с неразбираеми или скрити офшорни притежатели или благосъстоятелност на явно подставени лиза “, разяснява пред БНР Калоян Янков от Демократична България, ръководител на Комисията „ Росенец “ .


„ Тук имаме две разнообразни компании със мним или подтикван бизнес – т.е. това е хипотезата, в която ние викаме господин Доган. Викаме го,  тъй като употребява тези парцели и тъй като има подозрения към собствеността и бизнеса на тези компании , които са и свързани с него.



Една компания е със скрита благосъстоятелност, не знаем кой стои зад нея, тя има над 100 дка в парка " Росенец ", другата в началото е била благосъстоятелност на секретарката на господин Ахмед Емин, а през 2014 година е трансферирана на дъщерята на деятел на Движение за права и свободи. Тази компания има отговорности към края на 2019 година в размер на 51 млн. лева и загуби от 24 милн.лв. и доходи от продажби 611 хиляди лв..

Това доста ме озадачи - това ознчава, че компанията е във банкрут.   Очевидно няма същински бизнес. Тя служи като хранилище за акумулиране на пари за заупуване на парцели, те пък се ползавт екскулизво по-късно от Доган ", разясни още в " Преди всички " Калян Янков.

" Това е забележим регулаторен капак за нарушавания - това е годно за " Росенец " - нашата комисия откри 6 типичен знака за пране на пари ", сподели още Янков.

Още по тематиката в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР