Фючърсите на природния газ в Европа се понижиха в началото

...
Фючърсите на природния газ в Европа се понижиха в началото
Коментари Харесай

Газът в Европа поевтиня за кратко до триседмично дъно от 95 евро за мегаватчас



Фючърсите на природния газ в Европа се намалиха при започване на търговията във вторник до триседмични дъно от 95 евро за мегаватчас (MWh), запазвайки низходящия тренд от последните две седмици. Последва търговия в гранците сред 95 и 97 евро за мегаватчас.

Днешното поевтиняване идва на фона на известия за идно затопляна в Европа, което да понижи потреблението на горива за отопление, както и новините за повече съглашения за доставка на полутечен природен газ.

Германия и Катар се споразумяха да възобновят и да подхващат прогрес в полемиките по отношение на дълготрайните доставки на полутечен природен газ. Това стана по време на визитата на немския министър на стопанската система в Катар през миналия уикенд.

Германия поставя и други старания за диверсификация на вноса на сила, като също по този начин обмисля построяването на водопровод за водород с Норвегия.
Междувременно Газпром съобщи още веднъж, че продължава доставките на газ за Европа през Украйна в сходство с настояванията на европейските консуматори, успокоявайки опасенията за съветските доставки.

Във вторник организация Ройтерс цитира проектоизявление на водачите на Европейски Съюз, квалифицирано за тяхната среща на 24 и 25 март, в което те да се спогодят за взаимно закупуване на газ, полутечен природен газ и водород преди идната зима.

Ценовият спад на природния газ обаче наподобява стеснен, защото страните от Европейски Съюз не престават да обмислят да се причислят към Съединени американски щати за налагане на възбрана на вноса на съветски нефт, макар че на вчерашната среща на европейските външни министри не беше реализиран консенсус за налагане на нови наказания на Русия, включващи възбраната на импорт на съветски нефт и газ.
Графика на газовите TTF фючрси (в евро за мегаватчас)
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР