Футурологът д-р Мариана Тодорова коментира как хората възприемат кризата с

...
Футурологът д-р Мариана Тодорова коментира как хората възприемат кризата с
Коментари Харесай

Футуролог за COVID-19: Човечеството винаги намира начин да се справи

Футурологът доктор Мариана Тодорова разяснява по какъв начин хората възприемат рецесията с ковид. Тя съобщи, че хората са поляризирани във връзка с това има или няма COVID-19.

„ С прекарването на времето в рецесия, виждаме, че нещата не са еднопосочни, не можем да кажем, че глобализмът е приключил за сметка на това, което ни следва “, разяснява Тодорова

По думите й коронавирусът разкрил провокации, с които ще се постанова да се борим с тях като човечество. В същото време ще се постанова от ден на ден световното съдействие в интерес на човешкото битие.

В предаването „ Питай Българска национална телевизия “ футурологът сподели още, че някои питат дали коронавирусът е апокалипсисът. Според Мариана Тодорова сюжетите за бъдещето са въображаеми „ през антиутопии, по тази причина и упованията са за апокалипсис “.

„ Това е просто феномен, че такива неща се случват, че е нещо, което е изцяло правдоподобно. Кризата ни дава късмет да осмислим сходни явления, да си признаем, че не сме били готови, само че и да си извиним, че не сме знаели “, разяснява тя.

И акцентира, че коронавирусът е оголил казуса, че човешкото здраве и живот е много злепоставен в наше време.

„ Човечеството постоянно намира метод да се оправи с това, което има като боязън. Много футуролози споделят, че и политици, и държавни управления, и компании, се обръщат, с цел да намерят „ новото обикновено “, съобщи още футурологът.

Тодорова сподели, че всяка нова нормалност би трябвало да се дебатира намерено.

ВМА уголемява психичната помощ за пациентите с COVID-19

Психологът доктор Пламен Димитров пък изясни, че хората са разтърсени.

„ Ние като психолозии, имаме не просто теории, а практики. Ние непринудено и гратис съветват. И това работи, тъй като хората имат доста характерни картини на света, в който са живели “, сподели той.

Психологът изясни, че има посстресови реакции.

Д-р Димитров сподели, че тревогата отключва демони.ю

И обърна внимание, че най-важното е в действителност да сме почтени със себе си - по какъв начин живеем, какво вършим, какви са ни приопритетите, за здравето ни освен като организми, само че и за обществените механизми.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР