Футуристичният жилищен комплекс в Пловдив - от PIMK Build предизвика

...
Футуристичният жилищен комплекс в Пловдив - от PIMK Build предизвика
Коментари Харесай

Кристалният град в Пловдив предизвика огромен интерес, удължиха срока на специалните цени

Футуристичният жилищен комплекс в Пловдив - от PIMK Build провокира сериозен интерес на имотния пазар, похвалиха се вложителите. За покупка на жилище в Кристалния град интерес са показали както пловдивчани, по този начин и хора от разнообразни градове и страни.

Поради засиления интерес от PIMK Build са решили да дадат поклон към своите клиенти и специфичната цена за покупка на жилище да бъде удължена до 30 юни. Преференциалните условия за покупка на парцел в бяха от 770 евро/кв.м до 15 юни, само че този период е продължен с две седмици до 30 юни. От 1 юли цените ще се вдигнат от 870 евро/кв.м.

Строителството на Кристалния град е напълно подсигурен със строителни материали и първични материали за идващите две години. Това е извънредно значимо, поради несигурната конюнктура на пазара заради войната, инфлацията и тежката интернационалната обстановка.

Комплексът ще се намира на повърхност от 65 декара на мястото на някогашната Захарна фабрика. Върху него ще се повдигнат осем 75-метрови кули, които дават нов смисъл на думите – шир, уют и хубост. Кристалната конструкция, която ще се откроява като пpиcъcтвиe нa гpaдcĸия xopизoнт в западната част на града, ще се трансформира в самобитен портал към най-стария жив град в Европа.





Проектът

Архитектурното решение съчетава в себе си респекта към предишното на региона, в който е била ситуирана една от най-старите захарни заводи в България - " Кристал " и концепцията за бъдещето на пространствата в града.

Проектът е дело на пловдивския проектант Веселин Русев, който е определен от вложителя след извършен конкурс за развиването на именитата градска зона. Това е и първият жилищен комплекс, който се развива във отвесна линия, оставяйки всеобщо публикувания модел на компактно застрояване в хоризонтална линия.

Всичко това разкрива невероятната панорама към Марица и тепетата от огромна част от жилищата в комплекса, а в същото време с това да резервира огромни зелени площи.

Проектът ще бъде осъществен на три стадия, като всички модули са структурирани по този начин, че да обезпечават въздушни и образни коридори. На последните етажи на кулите ще бъдат ситуирани пентхауси, всеки от който ще бъде 600 квадратни метра и с тераса на покривното пространство. До всеки пентхаус ще стига панорамен асансьор.

Локацията

Освен големите паркови площи, които ще останат сред кулите, ще има и зелена връзка сред два централни булеварда - " България " и " Марица ". Локацията на комплексът е основна – край реката, покрай Гребния канал, както и Централна градска част. След реализацията на плана на Община Пловдив за нов мост над река Марица, през него ще има пешеходна и веловръзка, като дистанцията до спортния комплекс и парк „ Отдих и култура” ще е по-малко от 1 км.

Вертикалната планировка

Партерите и долните етажи на модулите ще бъдат с публични функционалности и там ще бъдат ситуирани заведения за хранене, клубове, спортни зали, магазини, обслужващи обекти. В зелените площи ще има детски площадки, зони за релакс, велоалеи. В зоната на комплекса коли няма да бъдат допускани, планувани са подземни и надземни паркинги.

Строителството

Първият стадий ще бъде финализиран в границите на 2 години и половина. Той включва три пунктови жилищни модула, както и прилежащите подземни и наземни паркинги, приложим зелен покрив и нужните механически уреди за застраховане на постройките.

Трите модула са с 25, 21 и 17 етажа, като към всеки има един спомагателен пентхаус, като общият брой на жилищата е 675.

Жилищата ще оферират висок стандарт на обитаване, като цената на жилищната повърхност ще бъде съобразена с съответната локация и етаж. Сред тях са двустайни, тристайни и петстайни. При първият стадий и всеки идващ ще има обезпечено паркиране над 100% на броя на жилищата. Предвидени са и специфични места за електрически автомобили.

Продажбите към този момент са в ход, като повече информация за може да видите в уеб страницата на вложителя –

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР