Футболното първенство на Германия се подновява в края на тази

...
Футболното първенство на Германия се подновява в края на тази
Коментари Харесай

И така става: Бира само в рециклируеми чаши на стадионите

Футболното състезание на Германия се възобновява в края на тази седмица след дългата зимна пауза, а почитателите на Бундеслигата ще бъдат посрещнати по стадионите с оригиналност - те ще могат да пият бира единствено в чаши за многократна приложимост.

Германското министерство на околна среда прокара закон, с който  се прави наложителна продажбата на питиета в чаши от рециклируеми материали. Такова е условието и за заведения за хранене и кафета, които оферират храна и питиета за у дома.

Друго условие на управляващите е новите чаши да не бъдат по-малки от употребяваните до момента пластмасови, както и да не бъдат по-скъпи от тях. 

Според деятелите от Германската група за запазване на околната среда 17 от 18-те клуба от Бундеслигата оферират сходни чаши още от началото на сезона през август, тъй че за тях премахването на пластмасовите не се чака да бъде сериозен проблем.

По данни на деятелите единствено преди пет години потреблението на нерециклируеми чаши е било толкоз всеобщо, че 10 клуба са били задоволителни, с цел да произведат планина от 8,5 милиона пластмасови чаши за година.

" Използването на чаши за многократна приложимост е най-хубавият метод, по който да понижим отпадъците, да спестим сила и да понижим натиска върху климата ", показват още екоактивистите. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР