Футболният свят позабрави за Хосеп Мария Бартомеу, откакто бившият президент

...
Футболният свят позабрави за Хосеп Мария Бартомеу, откакто бившият президент
Коментари Харесай

Бартомеу: Казахме на Меси, че искаме Барселона да бъде последният му клуб в Европа

Футболният свят позабрави за Хосеп Мария Бартомеу, откогато някогашният президент на Барселона и неговият ръб се отдръпнаха през октомври предходната година преди резултата от вота на съмнение за отстраняването му от клуба.

Но тази седмица Бартомеу се върна под светлината на прожекторите, като даде поредност от изявленията за три от най-големи спортни вестника „ Sport “, „ Mundo Deportivo “ и „ L'Esportiu “, в които разкри детайлности за несполучливия опит на Лионел Меси да напусне „ Камп Ноу “ през август 2020 година и атакува наследника му Жоан Лапорта за това аржентинецът да си тръгне дефинитивно по-рано през това лято.

„ Казвам го като човек, който се бори [Меси] да остане през лятото на 2020 година. Винаги съм считал, че той е от значително значение. Да оставиш Меси да си тръгне беше неприятно решение, неточност “, сподели Бартомеу пред „ Mundo Deportivo “.

„ Беше значимо той да бъде с нас поради неговия състезателен и институционален принос. Винаги съм мислил по този метод. Той съставлява доста повече от футболист (...) Защо не беше благополучен? Трябва да попитате Лео (..) Тъй като нямаше добър състезателен план? През 2019 година спечелихме Ла Лига и можеше да вземе требъл, само че загубихме мача, в който Ливърпул даже нямаше късмет “.

„ Казах му, че в случай че желае да си тръгне като Шави и Иниеста и да отиде в Катар, в Китай или в Съединени американски щати, ще го разберем. Щяхме да му организираме огромно прощаване. Но Меси не беше избрал тим, а и искаше да си тръгне като свободен сътрудник “.

„ Казахме му: „ Искаме Барса да бъде последният ти клуб в Европа. Ако по-късно искаш да отидеш в различен континент, няма проблем. Но желаеме да продължиш с нас “. И това е малко от историята на лятото на 2020 година: ние споделяме, че желаеме той да остане, а той, че желае да си тръгне, само че без да знае къде “.

Bartomeu: "It was a mistake to let Messi leave. It would not have happened with me. "
— Barça Universal (@BarcaUniversal)
Бартомеу разиска и трима играчи, които бяха привлечени за доста пари по време на неговото ръководство, само че по този начин и не съумяха да разкрият цялостния си капацитет - Филипе Коутиньо, Антоан Гризман и Усман Дембеле.

През това лято Гризман се завърна в Атлетико Мадрид, откакто не съумя да окаже доста въздействие на „ Камп Ноу “, до момента в който Коутиньо и Дембеле към момента са в клуба.

Коутиньо пропусна по-голямата част от предишния сезон заради травма, до момента в който поредност от контузии спря Дембеле да разгърне цялостния си капацитет от идването си на „ Камп Ноу “ през 2017 година.

„ Привличането на Коутиньо беше концепция, която беше подкрепена от всички треньори в клуба, и още повече, откакто Иниеста разгласи, че това ще бъде последната му година с нас. Опитахме се да го накараме да остане. Но той избра да напусне. И да, Меси и Суарес, бяха другите, които упорстваха, че Коутиньо е страховит състезател “, сподели Бартомеу.

По отношение на Дембеле Бартомеу акцентира, че френският полузащитник просто „ няма шанс “.

„ Той е страховит състезател и се надявам в този момент да покаже качествата си. През 2020 година, откакто отказахме да продадем Ансу Фати, британски клуб изиска да подпише с Дембеле за повече, в сравнение с ние платихме за него. Но ние го имахме твърдо в проектите си. През януари 2018 година подписахме с Коутиньо, като потвърдено най-хубавият във Висшата лига “.

Бившият президент на Барселона също напомни и привличането на Гризман, който се завърна в Алтетико Мадрид това лято чартърен след два разочароващи сезона при „ каталунците “.

„ Работихме по неговото привличане дълго време и платихме тази сума за него, тъй като имахме пари за това. Нямаше съглашение за разсрочено заплащане, както се прави с доста клубове, само че непосредствено платихме клаузата му “, сподели още Бартомеу.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР