Футболните клубове по целия свят са похарчили над 9.63 милиарда

...
Футболните клубове по целия свят са похарчили над 9.63 милиарда
Коментари Харесай

Рекорд: клубовете по света са платили близо 10 млрд. долара за трансфери

Футболните клубове по целия свят са похарчили над 9.63 милиарда $ за прехвърляния през цялата 2023 година. Сумата се повишава с близо 50 % спрямо предходния 12-месечен интервал, оповестява ФИФА в собствен отчет, който е оповестен във вторник. 

През 2020 и 2021 година парите за покупка на нови играчи доста понижиха поради пандемията от КОВИД-19. Рекордът досега за най-вече изхарчени финансови средства за прехвърляния (7.5 милиона долара) беше подложен през 2019 година.

Английските клубове бяха най-активни на пазара и вложиха 2.96 милиарда $. 

" Отборите от Саудитска Арабия са в челната петица след тези, които харчат най-вече за нови попълнения. Те направиха прехвърляния на обща стойност от 970 милиона $, което е извънредно доста спрямо 2022 година. Тогава са дадени над 50 милиона $ от саудитските клубове ", се споделя в отчета на международната футболна централа.

Тимовете от Германия са преди всичко по приемане на пари от продажба на футболисти - 1.21 милиарда $.

Джуд Белингам от Борусия Дортмунд в Реал Мадрид, Енцо Фернандес от Бенфика в Челси и Хари Кейн от Тотнъм в Байерн Мюнхен са най-скъпите изходящи прехвърляния от Германия в шампионатите на други европейски страни.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР