Футболната класика Англия - Германия ще бъде гвоздеят в 1/8-финалите

...
Футболната класика Англия - Германия ще бъде гвоздеят в 1/8-финалите
Коментари Харесай

Англия - Германия на "Уембли" в 1/8-финал на Евро 2020

Футболната класика Англия - Германия ще бъде гвоздеят в 1/8-финалите на Евро 2020.

 

Очаквайте детайлности!

---

След първи два безлични мача Испания подсети за най-славните си дни на футболния терен и подсигурява присъединяване си в 1/8-финалите на Евро 2020. В последния кръг от група Е европейските първенци от 2008 и 2012 година разгромиха Словакия с 5:0 в Севиля, заемайки второ място в и изхвърляйки противника си от шампионата.

Безценна помощ на " ла хала " оказаха и самите словаци, които си означиха два автогола - за първото и последното попадение в дуела. Резултатът беше открит в 30-ата мин., когато вратарят Мартин Дубравка заби топката във вратата си с волейболно осъществяване в опит да я избие, откакто тя бе отскочила отвесно от напречната греда след отдалечен изстрел на Пабло Сарабия.

В 71-вата мин. пък Юрай Куцка оформи финалната разлика, отклонявайки топката в личната си врата след удар с глава на Пау Торес. Междувременно се бяха разписали Аймерик Лапорт в добавеното време на първото полувреме, Сарабия в 56-ата мин. и Феран Торес в 67-ата. Алваро Мората пък пропусна дузпа при 0:0 още в 9-ата мин.

Новите два автогола бяха седмият и осмият от началото на XVI европейско състезание, с което беше повишен абсолютният връх в историята на шампионатите. Досега най-вече автоголове бяха маркирани на Евро `16 - три.

В другия дуел от финалния ден в групата водачът Швеция надви над Полша с 3:2 и удържа първото място в крайното класиране. " Тре кронур " поведе с 2:0 с две попадения на Емил Форсберг (2, 59), а " тайфа полска " изравни с два гола на капитана Роберт Левандовски (61, 84), който по-рано в мача уцели и два пъти греда с два следващи изстрела с глава от дребното наказателно поле. Решаващия гол означи Виктор Клаесон в четвъртата минута от добавеното време.

Така на 1/8-финалите Швеция чака третия от група В или група С, а Испания ще се изправи против втория от група D Хърватия. Словакия и Полша завършват присъединяване в груповата фаза.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР