Футболна топка се превърна в причината за голям конфликт в

...
Футболна топка се превърна в причината за голям конфликт в
Коментари Харесай

Спор за футболна топка в училище: 49 ранени деца, пострадали учители и директор със счупен пръст

Футболна топка се трансформира в повода за огромен спор в учебно заведение в Берлин. Напрежението толкоз доста е ескалирало, че са потърпевши 49 деца и двама учители.

Инцидентът е станал в понеделник, а даже и след намесата на полицията е имало голям брой пострадвания, удари с юмруци и строшен пръст, разяснява " Билд ".

Според полицията трима младежи на 14 и 15 години са влезнали в спор с други двама възпитаници на същата възраст, при което първите били атакувани с пикантен спрей.

В спора влезнал и различен 15-годишен юноша, след което се нахвърлили и други деца. Двама учители се пробвали да спрат разрастването на спора, само че и те били напръскани с дразнещия газ.

Директорката, която се намесила, също била пристисната от младежите. 52-годишната жена паднала и си счупила пръста, след което е закарана в болница.

Според полицията по-големият брат на едно от 15-годишните деца, които били при започване на разногласието, дошъл в учебното заведение и блъснал един от органите на реда в лицето. След което 21-годишният юноша бил повален и получил скъсване на устните.

Той отказал здравна помощ, а вместо това обиждал и заплашвал служителите на реда, като краткотрайно е задържан.

Десетките ранени младежи и потърпевши учители трябвало да бъдат лекувани от чиновници на незабавна помощ. По информация на „ Билд “ преподавател, за който се твърди, че е с астма, е откаран в болница.

Училището, което се посещава от към 750 деца от първи до десети клас, свика спешен екип и повика учебни психолози.

Според „ Тагесшпигел “ делът на учениците, чийто майчин език не е немски, е 81,3 % през 2022 година Учебното заведение се дефинира като „ учебно заведение с горещи точки “.

По информация на „ Билд “ всички младежи, взели участие в багра, са с емигрантски генезис.

Петима от тях, определяли като систематични извършители, са отстранени от образователните часове до Коледа.

От 4 декември постройката още веднъж разполага с вътрешни охранители, откакто те са били освободени през лятото заради финансови аргументи, само че и те не са могли да предотвратят разногласието.

Според някои възпитаници споровете в учебното заведение им са нещо обикновено, а след случая в първите часове са получили указания, че нямат право да приказват с никого.

„ Страх ме е да изпратя детето си на учебно заведение. Надявам се след този случай да има осъдени “, разясняват някои родители. Други се тормозят за децата в по-малките класове.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР