Футболистите в много части на Азия са изправени пред трудна

...
Футболистите в много части на Азия са изправени пред трудна
Коментари Харесай

Футболистите в Азия са изправени пред трудна битка за правата си

Футболистите в доста елементи на Азия са изправени пред сложна борба за обезпечаване на съществени права, а пандемията COVID-19 ги прави изключително уязвими от редуциране на заплатите и уволнения, заяви световният профсъюз на играчите FIFPRO.

Ситуацията е деликатна заради неналичието на разговор с федерациите и клубовете, сподели генералният секретар на FIFPRO Йонас Баер-Хофман.

" Неприятната действителност е, че в доста елементи на Азия равнището на ангажираност и групово договаряне липсва и това има фрапантен резултат ", съобщи той.

Баер-Хофман добави, че ситуацията е изключително трагично в Индонезия, където играчите останаха с понижени заплати със 75%.

" Това е главен футболен пазар и има доста богати притежатели на тимове, които имат потенциала да поддържат клубовете. Играчите не са единствените, които би трябвало да се жертват ", сподели още Баер-Хофман.

Той добави, че въпреки обстановката да е сложна за задграничните играчи в страната, те най-малко са имали достъп до камерата за разрешаване на разногласия на ФИФА за разлика от локалните играчи.

През юни FIFPRO съобщи, че някои играчи работят като улични продавачи на храна, с цел да си оказват помощ да свържат двата края, откакто са останали със заплати от 50 $ на месец.

Организацията има филиали единствено в седем от 47-те членове на Азиатската конфедерация по футбол - Япония, Южна Корея, Индонезия, Индия, Катар, Австралия и Малайзия, само че даже в тези страни обстановката не е лесна.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР