Футболистите на , треньорският щаб и служителите на клуба ще

...
Футболистите на , треньорският щаб и служителите на клуба ще
Коментари Харесай

Лудогорец с дарения към болница в Разград

Футболистите на, треньорският щаб и чиновниците на клуба ще закупят мобилна рентгенова система, която ще дарят на МБАЛ “Иван Рилски” в Разград. С нея се има за цел да се помогне в битката с пандемията от COVID-19. Това бе оповестено публично на страницата на клуба.

Ето и цялата информация, оповестена от “орлите”:

“ПФК Лудогорец се включва още веднъж в борбата с разрастващата се пандемия от COVID-19. Треньори, футболисти и чиновници на клуба събраха средства за закупуването на мобилна рентгенова система, която ще бъде дарена на МБАЛ " Иван Рилски " в Разград. До концепцията за дарението се стигна, откакто стана ясно, че има остра потребност от сходен уред за диагностициране на хора с дихателни проблеми в резултат на подлата болест.

Но това не е всичко. Лудогорец набира средства и за пазаруването на CR система за образна диагностика, чиято операция дружно със упоменатия нагоре рентгенов уред, ще разреши изцяло безвредно на лекарите в разградската болница да работят отдалечено с пациенти, заболели от корона вирус. За CR системата е обезпечена единствено част от нужната сума, като Клубът приканва и други компании от града да се включат с пари за закупуването й.

Както е известно, от началото на пандемията от COVID-19 ПФК Лудогорeц направи няколко съществени благотворителни акции в Разград и района. В края на месец април притежателите на клуба Кирил и Георги Домусчиеви подариха 250 000 лв. на МБАЛ " Иван Рилски " в Разград за закупуване на PCR инсталация, проби и съоръжение на инфекциозното поделение. Месец по-късно братя Домусчиеви осигуриха на медиците в същата болница 1000 бързи теста, спринцовки инфузионни помпи, както и защитни дрехи от най-голям клас за работа със инфектирани от COVID-19”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР