Футболистите на Реал (Мадрид) постигнаха втори успех за сезона над

...
Футболистите на Реал (Мадрид) постигнаха втори успех за сезона над
Коментари Харесай

Реал (М) излезе начело в Испания след успех над Барселона

Футболистите на Реал (Мадрид) реализираха втори триумф за сезона над Барселона, откакто в среща от 30-ия кръг на шампионата се постановиха на своя стадион " Алфредо ди Стефано " с 2:1. Шампионите си осигуриха два гола задатък след половин час игра - първо означи Карим Бензема в 13-ата минута, а Тони Кроос удвои в 28-ата. За гостите Оскар Мингеса върна едно попадение в 60-ата минута, което се оказа последно за срещата. С успеха Реал (Мадрид) излезе отпред в класирането в Испания, като с 60 точки се изравни с градския противник Атлетико - двата отбора имат по 66 точки, а Барселона е трети с 65. Освен това двата отбора удариха по две греди, и с цел да е цялостна драмата, втората за гостите пристигна в последните секунди. В края на мача Каземиро от домакините бе изпъден, откакто получи втори жълт картон в 90-ата минута.

В 13-ата минута Валверде от Реал финтира няколко играчи на каталунците, разви офанзивата по десния фланг към Лукас Васкес, който бе да се бави откри Карим Бензема в наказателното поле, и той с прекрасен удар от придвижване означи първия гол. В тези начални минути " белите " имаха предимство в играта, което бе материализирано и в 28-ата минута. Винисиус преодоля двама бранители на Барса и бе фаулиран. Зад топката, за осъществяване на директния свободен удар застана Тони Кроос, който стреля рисково, топката рикошира в Жорди Алба и излъга вратаря Тер Стеген - 2:0. Атаките на Барселона, с главен уредник Лионел Меси през централната зона не дадоха никакъв резултат през първото полувреме.  

На полувремето заваля мощен дъжд над Мадрид, който затрудни дейностите на футболистите от двата отбора. Наставникът на гостите Роналд Куман извади от терена незабележимия Дест, като пусна Гризман, само че и той не съумя да промени статуквото на терена. Напротив - рисковите контраатаки на домакините вещаеха трети гол, само че пропуските на нападателите не разрешиха резултата да бъде изменен. Това въпреки всичко се случи в 60-ата минута, когато отбраната на Реал не реагира добра на хлъзгавия терен при центриране отляво и Мингеса засече топката в наказателното поле - 2:1.  

До края двата тима си размениха по няколко рискове, само че резултатът не бе изменен.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР