Футболистът на Манчестър Сити Фернандиньо призна пред бразилски медии, че

...
Футболистът на Манчестър Сити Фернандиньо призна пред бразилски медии, че
Коментари Харесай

Фернандиньо е много близо до нов договор с Ман Сити

Футболистът на Манчестър Сити Фернандиньо призна пред бразилски медии, че е покрай това да удължи контракта си с „ гражданите”, който изтича в края на сегашния сезон. Националът на „ селесао” е основен състезател за Сити, откак се причисли от Шахтьор Донецк през 2013-а година, а Хосеп Гуардиола напълно неотдавна сподели, че желанието му е отбранителният халф да удължи бъдещето си на „ Етихад”.

„ Когато възобнових контракта си през 2018-а, имаше уговорка, която гласеше, че в случай че имам избран брой голове, то контрактът ми автоматизирано ще се удължи. Разговори към този момент има през последния месец. Аз съм близо да вкарам тези голове и договорът ми автоматизирано да се обнови, само че ще можем да потвърдим едвам след подписа. Клубът към този момент сподели, че ме желае, а аз съм желая да бъда в Сити”, призна Фернандиньо след успеха с 3:1 над Манчестър Юнайтед в първия полуфинален мач за Купата на Лигата.

След отдръпването на Венсан Компани и дълготрайната травма на Аймерик Лапорт, се наложи Фернандиньо да играе като централен защитник в огромна част от сезона. 34-годишният бразилец призна, че е благополучен от позицията си, която му оказва помощ да играе на по-късен стадий от кариерата си в този състав на Ман Сити. „ Добре е да играеш на високо равнище допустимо най-вече. След като играя на друга позиция, това ми дава опция да се изучавам. В отбрана виждам играта по друг метод. Това, което слушам от Гуардиола, е единствено положително. На 34-годишна възраст, да играя в Премиър лийг е чест. Много, доста играчи желаят да имат опита, който аз притежавам”, подчертава Фернандиньо пред ESPN Brazil.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР