Футболистът на Байер (Леверкузен) Лукас Храдецки постави рекорд за чуждестранен

...
Футболистът на Байер (Леверкузен) Лукас Храдецки постави рекорд за чуждестранен
Коментари Харесай

Лукас Храдецки постави рекорд в Бундеслигата

Футболистът на Байер (Леверкузен) Лукас Храдецки сложи връх за задграничен вратар в Бундеслигата, в неделя. Той записа 292-ия си мач, до момента в който игра при успеха на Леверкузен с 5:1 против някогашния му клуб Айнтрахт Франкфурт. Финландският пазач счупи върха, държан от вратаря на Борусия Мьонхенгладбах и Байерн Мюнхен Ян Зомер, от Швейцария.

" Обичам да чета вестниците и публикациите от мача, и преди него и видях тази информация там през днешния ден. Изпълва ме с горделивост и чест, че мога да играя в толкоз прелестна страна и лига и за два фантастични клуба ", разяснява Храдецки, пред телевизионния оператор " DAZN ".

Храдецки се причисли към Айнтрахт през 2015 година и записа 101 мача за клуба, преди да премине в Леверкузен през 2018 година Неделният мач беше неговият 191-ви мач в лигата за Байер. Това беше и първият път, в който той завоюва с Леверкузен във Франкфурт след прехвърлянето си.

" Проклятието най-сетне беше развалено след пет години. Винаги се усещах добре да надвивам тук с тима хазаин и този път успяхме като посетител ", добави Лукас.

Храдецки завоюва Бундеслигата с Леверкузен този сезон пет кръга преди края. Отборът е в рекордна серия от 48 мача без загуба във всички надпревари от началото на сезона.

" Поредицата продължава, уповавам се още пет мача. Просто е наслаждение да играя с Байер сега ", сподели Храдецки.

На Байер следва да се изправи против Рома в реванша от полуфиналната фаза на шампионата Лига Европа. Тимът завоюва първия мач с 2:0 в Рим, предходната седмица.

След това Шаби Алонсо и компания гостуват на Бохум за предпоследния си дуел от Бундеслигата. Именно състава от Рур беше последният тим, който надделя Леверкузен в последния кръг на предишния сезон. Германският първенец ще приключи турнирната си акция вкъщи на Аугсбург.

Байер (Леверкузен) също по този начин се изправя против втородивизионния Кайзерслаутерн във финала за Купата на Германия, който ще се играе на 25 май.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР