Фуса Тацуми почина на 12 декември в дом за възрастни

...
Фуса Тацуми почина на 12 декември в дом за възрастни
Коментари Харесай

Най-възрастната жена в Япония почина, след като яде любимото си ястие

Фуса Тацуми умря на 12 декември в дом за възрастни хора в Кашивара, Осака, откакто яде обичаното си ядене от желе от бобена паста , оповестяват локални медии.

Фуса, родена на 25 април 1907 година, беше най-възрастният човек в Япония и в никакъв случай не е била съществено болна или ранена, с изключение на когато чупи бедрената си кост при рухване през 70-те си години.

Japan’s oldest person, Fusa Tatsumi, has died at age 116
— Fox News (@FoxNews)
Фуса и нейният брачен партньор фермер Рютаро са отгледали три деца, споделиха локалните медии, и са работили дълги часове на полето, с цел да свързват двата края.

Семейството ѝ отдава дългия ѝ живот на тежката физическа работа, която е правила в продължение на десетилетия, носейки на гърба си кошници с набрани праскови и грозде.

Фуса стана най-старият човек в Япония след гибелта на 119-годишния Кейн Танака през април предходната година.

„ Мисля, че тя се оправи ужасно, с цел да стигне до тази възраст “ , ​​каза най-големият наследник на Тацуми, 76-годишният Канджи, пред локални медии.

Japan's oldest person passed away at the age of 116. Fusa Tatsumi, lived through two world wars and multiple pandemics. Born in 1907, Tatsumi raised three children with her husband, a farmer, in Osaka.

Read more:
— The Times Of India (@timesofindia)
Фуса Тацуми била запалена по развъждането на хризантеми и аранжирането като занимание. Но до момента в който работела в градината през 70-те си години, тя паднала и счупила бедрената си кост – единствената сериозна контузия, която получила в живота си.

Тацуми била задоволително здрава, с цел да живее в фамилния си дом, до момента в който навърши 106 години. Тя се хранила три пъти дневно и внимавала да има здравословно меню, състоящо се от зеленчуци, риба и малко месо. 

Fusa Tatsumi died at 116 after eating her favourite meal of bean-paste jelly
— Metro (@MetroUK)
От дома за възрастни споделиха, че тя е пиела по литър вода дневно и постоянно е имала пластмасова бутилка и чаша да леглото си. 

Тацуми беше втората най-възрастна жена в света, само че гибелта й значи, че Едит Чекарели от Съединени американски щати към този момент има тази чест.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР