Фурмите са един от най-древните плодове, познати на човека. Добиват

...
Фурмите са един от най-древните плодове, познати на човека. Добиват
Коментари Харесай

Какво ще се случи с тялото ти, ако ядеш по 3 фурми всеки ден

Фурмите са един от най-древните плодове, познати на индивида. Добиват се от плодовете на финиковите палми и се отглеждат от близо 4000 години в пустинните местности на Северна Африка и Близкия Изток.

По принцип у нас фурмите се продават в сушен и опакован тип, тъй като пресните са твърди и не толкоз вкусни. След като узреят, стават оранжеви на цвят, а след ферментация получават тъмнокафяв цвят.

 фурми Istock

В 100 г фурми се съдържат към 280 калории. Този плод е извънредно богат на въглехидрати и захари (главно глюкоза и фруктоза), което го прави благонадежден източник на сила.

След изсушаване във фурмите има 10 пъти повече протеини. Те съдържат съвсем всички витамини (без Е). Ценни са и поради разнообразния комплекс от аминокиселини, минерални субстанции, микроелементи и антиоксиданти.

Фурмите сходно на другите сушени плодове могат да се съхраняват по-дълго време, освен това при стайна температура. Техните хранителни и вкусови качества не се губят в продължение на година.

Несъмнено фурмите имат десетки изгоди за организма и през днешния ден ще ви разкрием най-важните измежду тях!
 Ползите от невероятните фурми  Ползите от невероятните фурми  Ползите от невероятните фурми  Ползите от невероятните фурми
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР