Фунтът стерлинг в началото на валутната търговия във вторник се

...
Фунтът стерлинг в началото на валутната търговия във вторник се
Коментари Харесай

Паундът печели от отлагането на Брекзит

Фунтът стерлинг при започване на валутната търговия във вторник се приближи до 4-седемичен пик на фона на известията за допустимо отсрочване на дата за излизане на Англия от Европейски я съюз.

Йената отскочи от минималната си стойност от началото на годината, доколкото намалените фючърси за борсовите показатели в Съединени американски щати понижиха апетитът към инвеститорски риск, отбелязва Ройтерс.

Паундът подскочи до пик от края на януари насам по отношение на $, след известието на Bloomberg News, че министър председателят на Англия Тереза Мей обмисля опцията за пролонгация на Брекзит, заплануван за 209 март.

Днес сутринта фунтът стерлинг се нараства с 0,3 % до $1,3131.

Вестник The Sun заяви, че Мей ще предложи публично да се изключи вид за овакантяване на Европейски Съюз без договорка с Брюксел, което може да докара до отсрочване на Брекзит с няколко месеца.

Трейдърите чакат следващата порция стопански данни през втората половина на тази седмица - за индустриалната интензивност в Китай и Съединени американски щати, за растежа на американския Брутният вътрешен продукт през четвъртото тримесечие. Както и изказването на шефа на Фед, Джеръм Пауел, пред Сената по късно във вторник.

Японската валута се повишава по отношение на американската с 0,2 % до 110,79 йени за $, поради бягството на вложителите от риска и спада на показателя S&P 500.

Еврото се търгува без забележима динамичност на равнище $1,1355, откакто общата валута осъществя преди този момент напредък от 0,2 %. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР