Фунийка сладолед за 70 евро! Това предлагат в джелатерията си

...
Фунийка сладолед за 70 евро! Това предлагат в джелатерията си
Коментари Харесай

Ето какви са съставките на един от най-скъпите сладоледи в света

Фунийка сладолед за 70 евро! Това оферират в джелатерията си Винченцо и Джулиана Папарелла - брат и сестра, които държат заведение в италианското градче Руво ди Пуля. В епизод от предаването „ Евромакс” на „ Дойче веле” двамата описват по какъв начин се подготвя сладолед по истинска рецепта от 1840 година

Тайната се крие в бъркането на ръка на главните съставки – мляко, захар и жълтъци. След като се смесят добре, те се оставят да врят на газов котлон. Джулиана споделя, че процесът на подготвяне на неустоимото джелато трае 3-4 дни.

Съставките, които придават неповторимия усет на някои от типовете сладолед – ванилия от Таити, лешници, какаови зърна. За джелато Пистачио се употребява шамфъстък от град Бронте. Ядките първо се пекат, а по-късно се смилат. Този развой лишава към четири дни, заяви NOVA.

Но какво съдържа Кралят на джелатото, който се продава за колосалната цена от 70 евро?

„ Кралският скиптър”, както брат и сестра Папарелла назовават своя шедьовър, е овкусен с ирански шафран. Само 1 грам от него коства 55 евро. Този сладолед се прави единствено по поръчка, тъй като усетът на шафрана се извлича за три дни. Затова за невероятното ледено прелъщение се чака със седмици.

Вафличката на „ Кралският скиптър” се цялостни със сметана и мус от пистачио. Отгоре се поставя топката шафранов сладолед, покрива се с бита сметана, златно фолио и карамел.

Още по тематиката гледайте във видеото.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР