FTX съди родителите на Сам Банкман-Фрид за милиони в „незаконно присвоени“ средства

...
Банкрутиралата крипто борса FTX съди родителите на основателя Сам Банкман-Фрид,
Коментари Харесай

Банкрутиралата крипто борса FTX съди родителите на основателя Сам Банкман-Фрид, обвинявайки ги в източване на милиони долари от фирмени фондове, за да обогатят себе си и своите „любимци“.

Делото има за цел да възстанови средства, които лидерите на FTX казват, че са били „прехвърлени измамно и присвоени“ от родителите на Bankman-Fried.

Джо Банкман и Барбара Фрийд, и двамата преподаватели по право в Станфорд, или са знаели „или са пренебрегнали яркочервени знамена“, които показват, че техният син и неговите бизнес партньори са „организирали огромна измамна схема“, според делото.

Адвокатите, представляващи Банкман и Фрид, излязоха с изявление, в което нарекоха твърденията на делото „напълно неверни“ и „опасен опит за сплашване на Джо и Барбара и подкопаване на процеса на съдебните заседатели само дни преди началото на процеса срещу детето им“.

FTX се срина в несъстоятелност през ноември миналата година, тъй като въпросите за нейните финанси разтърсиха крипто пазарите и предизвикаха внезапно, масивно теглене на клиентски средства. Сега е в центъра на федерално разследване на това, което прокурорите нарекоха една от най-големите финансови измами в историята на САЩ.

Банкман-Фрид, който е на 31 години, се пледира за невинен по множество обвинения в измама и заговор и трябва да бъде изправен пред съда на 3 октомври.

Основателят на FTX Сам Банкман-Фрайд напуска Федералния съд, сряда, 26 юли 2023 г., в Ню Йорк. Основателят на FTX Сам Банкман-Фрайд напуска Федералния съд в сряда, 26 юли 2023 г., в Ню Йорк. Мери Алтафър/AP

Делото срещу Bankman и Fried, заведено късно в понеделник, твърди, че Bankman и Fried са обсъдили със сина си прехвърляне на паричен подарък от 10 милиона долара и луксозен имот на стойност 16,4 милиона долара на Бахамските острови, дори когато компанията е била на ръба на несъстоятелността.

Сега FTX се управлява от Джон Рей III, експерт по корпоративно преструктуриране, който свидетелства по-рано тази година, че случаят с FTX е „старомодно злоупотреба“, извършено от неусъвършенствани бизнесмени.

Тази история се развива и ще бъде актуализирана.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР