Френското предложение за решение по наложеното от България вето за

...
Френското предложение за решение по наложеното от България вето за
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО: Френското предложение за ветото на РСМ е изпратено в Комисията по външна политика

Френското предложение за решение по наложеното от България несъгласие за започване на договаряния на РСМ за участие в Европейски Съюз е изпратено до Комисията по външна политика в Народно събрание. Това оповестиха за БНР два самостоятелни източника от Народното събрание.

Френското предложение за ветото над договарянията Скопие-Брюксел се чака през днешния ден
Вчера дипломат Флоранс Рубин организира среща с депутатите от Групата за другарство с Франция в Народното събрание. На тази среща документът е бил обсъждан. Обсъждано е било и дали ръководещите имат нужното болшинство, с цел да го одобряват.

По-късно съпредседателят на Демократична България Христо Иванов обясни в коридорите на Народното събрание, че за България би било триумф, в случай че Скопие се съгласи да одобри българските условия и Европейски Съюз стане поръчител за осъществяването им.

В сряда Министерският съвет одобри решение всички оферти по проблема със Северна Македония, разнообразни от досегашната българска позиция, да бъдат одобрявани от Народното събрание.

Преди седмица точно тази тематика се трансформира в причина за напускането на Има Такъв Народ на ръководещата коалиция, а водачът на партията Слави Трифонов окачестви дейностите на премиера Кирил Петков като национално изменничество.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР