Френското предложение е крачка в правилната посока. Това, което ние

...
Френското предложение е крачка в правилната посока. Това, което ние
Коментари Харесай

Петър Колев: Френското предложение е крачка в правилната посока

" Френското предложение е крачка в вярната посока. Това, което ние сме очаквали като посока за намиране на такова решение, е нещо тъкмо такова, към което да се дискутира ", това сподели за БНР Петър Колев, ръководител на партията " Граждански либерален съюз " в Република Северна Македония и представител на българската общественост в страната.

Па думите му решението, което ще вземе българското държавно управление, визира всекидневието на българите в РСМ и бъдещето на децата им.

" Това предложение за решение ни препраща към един Двустранен протокол сред България и Северна Македония или така наречен Пътна карта, съдържаща отговорности, които двете страни би трябвало да извършват - с посочени периоди, гаранции и механизми. Този протокол става част от преговорната рамка, по тази причина са тези гаранции. За страдание и до през днешния ден ние не знаем какво написа в този протокол ", разяснява той.

Петър Колев сложи въпрос за какво не е свикана външната комисия в Народно заседание, с цел да се прегледа Двустранния протокол и Народното събрание да даде рекомендации по това решение.

" Не знам за какво до момента Министерски съвет не е излязъл с публична позиция по този въпрос. Българският министър председател Кирил Петков да излезе с публична позиция по този въпрос и Народно заседание да свика тази външна комисия, с цел да можем да се срещнем всички - и обществото, и депутатите, изключително какво има в протокола, който би трябвало да бъде подписан сред София и Скопие. Искаме да чуем и премиера, тъй като това е водачът, който ще съставлява България и би трябвало да отбрани и нашите интерес като български жители, които живеем в Северна Македония ", сподели представителят на българската общественост в РСМ.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР