Френското правителство съобщи, че намалява от утре субсидиите за покупка

...
Френското правителство съобщи, че намалява от утре субсидиите за покупка
Коментари Харесай

Франция намалява субсидиите за електромобили заради силното търсене

Френското държавно управление заяви, че понижава от на следващия ден дотациите за покупка на електрически автомобил от 5000 на 4000 евро за купувачите с високи приходи, съобщи ДПА. За хората с годишен приход до 25 000 евро дотацията остава в размер от 7000 евро.

Мерките на държавното управление за понижаване на разноските имат за цел да запазят бюджета уравновесен, а заделените 1,5 милиарда евро за дотации за електрически автомобили да не бъдат надвишавани. През предходната година сумата беше надхвърлена с 300 милиона евро.

Съкращенията ще обиден и лизинговата скица за електрически автомобили, предвиждаха редукция по 100 евро на вноска, която отпада за актуалната година. Тя беше ориентирана към хора с ниски приходи, които са подвластни от колата си, с цел да работят и живеят най-малко на 15 км от работното си място.

Когато тази оферта беше препоръчана преди месец, прогнозите бяха, че от нея ще се възползват 20-25 000 лизингови контракта за цялата година, само че единствено в границите на няколко седмици към нея демонстрираха интерес към 50 000.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР