Френското правителство прие закон, който забранява използването на насилие като

...
Френското правителство прие закон, който забранява използването на насилие като
Коментари Харесай

Франция забрани със закон удрянето на деца

Френското държавно управление одобри закон, който не разрешава потреблението на принуждение като образователен способ. Текстът не планува санкции, а по-скоро цели да бъде извършена огромна осведомителна акция. Родителите, които упражняват принуждение над своите деца, също няма да бъдат наказвани, предава Българска национална телевизия.

``
реклама
Кметовете обаче ще са длъжни да включат в брачните церемонии изречението: " Родителският престиж се упражнява без физически или душевен тормоз ". Такъв надпис ще има и на детските здравни картони.
Приетият закон анулира предписание от XIX век, когато Наполеон позволява принуждение над деца за дисциплинираност.
" Да си родител е мъчно. Насилието постоянно е синоним на уязвимост и неуспех, тъй като губим самообладание и не намираме точните думи. Лесно е, седейки в тези красиви кресла, да даваме уроци по морал. Целта на този закон е да каже, че насилието в никакъв случай не е решение ", споделя депутатът Оливие Пако.
Неправителствени организации сигнализират, че 85% от французите са упражнявали принуждение над деца, а 75% от случаите на злоупотреби над деца са в следствие точно от такива санкции. Изследване сочи, че половината от родителите във Франция са удряли децата си, преди да навършат 2-годишна възраст.
През септември държавното управление ще показа отчет за насилието от страна на родителите и ще предложи ограничения за повече осведоменост на целевите групи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР