Френското правителство предупреди, че дезинформационните атаки от страни като Русия

...
Френското правителство предупреди, че дезинформационните атаки от страни като Русия
Коментари Харесай

Франция: Руската дезинформация ще ескалира преди изборите в ЕС

Френското държавно управление предизвести, че дезинформационните офанзиви от страни като Русия евентуално ще се засилят преди европейските избори през юни.

" Призовавам към оптималната зоркост ", съобщи френският външен министър Стефан Сежурн в рядко срещано непосредствено послание към обществеността. Той добави, че сходни осведомителни офанзиви може да се усилят в Европа през идващите няколко седмици.

" След пет месеца нашият континент ще гласоподава на европейските избори и всяка от нашите страни ще бъде цел за непознати сили ", съобщи Сежурн във видео, оповестено в X.

" Нека не се подвеждаме ", добави той.

Политически анализатори предизвестяват, че Москва може да се опита да се възползва от политическото напрежение в Европа, където подкрепяни от нея извънредно десни партии са във напредък преди изборите на 6-9 юни.

Националното обединяване (RN) към този момент е най-голямата опозиционна партия в долната камара на френския парламент и води пред алианса на президента Еманюел Макрон с близо 10% в изследванията за европейските избори.

Сежурн съобщи, че френска държавна организация е разкрила мрежа от съветски уеб страници, предопределени да популяризират пропагандата на Кремъл на Запад.

Вигинум, френската държавна организация, натоварена със отбраната против задгранични онлайн закани, съобщи, че " структурираната и координирана " мрежа е ориентирана към Европа и Съединени американски щати.

Мрежата с кодово име " Portal Kombat " включва 193 уеб страницата, заяви Вигинум след следствие, извършено сред септември и декември предходната година.

Целта на уеб страниците, " множеството от които са неактивни, е да популяризират подправени вести и отзиви, които обслужват ползите на Русия ", сподели Сежурн.

" Те популяризират подправена информация за Украйна, разделят публичното мнение и разпалват ненавист ". /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР